04 July, 2014

Omega guard dari Shaklee

Kelebihan Shaklee:

omega guard shaklee terbaik


Minyak ikan terbaik di dunia

Shaklee omega guard di ekstrak dari ikan laut air sejuk (sardine, mackerel, herring, anchovies) di perairan air negara jepun. Ia BUKAN DARI HATI MINYAK IKAN. Omega guard adalah 3 kali lebih tumpat dari ketumpatan hati minyak ikan. Berbanding dengan produk omega di pasaran, omega guard merupakan minyak ikan paling tulen didunia yang mengandungi rangkaian spectrum penuh 7 jenis asid lemak omega 3semula jadi termasuk EPA, DHA, ALA dan byk lagi. Satu kajian omega guard dapat membekalkan 905mg asid-lemak omega-3 EPA dan HDA.
Kebanyakan pengusaha-pengusaha kilang meggunakan kaedah penyulingan tekanan tinggi untuk mengekstrak minyak ikan , akan tetapi kaedah ini bukan hanya akan memusnahkan sesetegah nutrient, malah tidak boleh menapis kandungan logam yang membahayakan kesihatan.
Shaklee menggunakan kaedah ultratulen bergred farmaseutikal teknologi terkini untuk menghasilkan omega guard. Ia dihasilkan melalui suatu proses penyulingan proprieteri tiga molekul untuk mengekstrak asid lemak omega-3 yang paling tulen dan paling semulajadi sementara menyingkirkan bahan- berbahaya seperti plumbum, merkuri, arsenic, cadmium, dioksin dan PCB ( polychlorinated biphenyl- merupakan bahan kimia industry yang sgt toksik)

Manfaat utama omega guard:

1) asid lemak

Omega -3 merupakan asid lemak yang penting yang tak dapat dihasilkan oleh badan kita. Oleh itu, kita perlu mengambilnya dari makanan. Omega-3 dari asas tumbuhan tidak boleh ditukarkan kepada EPA dan DHA secara berkesan oleh badam. Omega-3 membantu rembesan prostaglandin dengan lebih berkesan untuk menghalang prostetomegaly dan membuang air kecil yang timbul daripada punca andropos. Ia juga boleh mengimbangi perubahan dalam kepekatan hormone wanita yang menyebabkan PMS, bagi kulit licin dan kemerah-merahan.

2)  mencegah penyakit saluran darah dan strok

DHA dan EPA boleh menentang thrombosis, tekanan darah tinggi yang lebih rendah dan kepekatan darah, melincirkan saluran darah, dan peredaran darah yang lancar. Oleh sebab itu, ia efektif untuk membantu mengekalkan tekanan darah normal dan ketegangan dileher atau sakit kepala. Ia juga merendahkan kolesterol, menghindar pembekuan darah di dalam badan, membantu mengekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolesterol LDL, mengawal masalah obesity, mencegah arterioschelerosis, myocardial infarction, membantu mengurangkan risiko penyakit jantung.

3) membantu tumbesaran & perkembangan otak janin  dan membantu perkembangan memori.

DHA adalah nutrient utama untuk otak, system saraf dan retina. Ia penting terutamanya pada 3 bulan terakhir perkembangan otak janin semasa di dalam kandungan. Susu ibu mengandungi kandungan DHA yang tinggi. DHA mningkatkan keupayaan ingatan dan pembelajaran, mencegah penyakit Alzheimer, memelihara penglihatan dan pendengaran, dan mencegah migraine. Satu hidangan omega guard dapat membekalkan 905mg asid-asid lemak omega-3 EPA dan HDA.  

4) meningkatkan system imun dan menyihatkan paru paru

Mengawal system imun seperti memperbaiki alahan kulit, psoriasis, demam hay, bronchitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE (lupus erythematosus) dan penyakit buah pinggang.

5) menentang cancer

Kajian telah menunjukkan bahawa omega 3- boleh mencegah kanser paru-paru, payudara, prostat dan kolon. Ia juga boleh meningkatkan enterogastritis, merangsang kesihatan hati selepas pembedahan dan membantu pancreas pesakit kanser untuk berfungsi dengan lebih efektif.

6) memelihara fungsi-fungsi sendi (arthritis)

Paras asid lemak omega-3 larut dalam tisu rawan. Oleh sebab itu ia boleh mencegah kemusnahan enzim yang membentuk tisu rawan. Ia mencegah arthritis, memelihara fungsi fungsi sendi dan gout dengan efektif.

7) mencegah imsomnia dan membantu mengurangkan tekanan

Kajian telah membuktikan bahawa EPA dan DHA mempunyai keupayaan untuk menstabilkan emosi dan membantu dalam perkembangan kesihatan mental, termasuk kemurungan, tekanan, kebimbangan (anxiety), neurasthenia, imsomnia, autism, kanak kanak hiperaktif dan penyakit schizophrenia.

FAKTA LAIN:

American Public Health Association mengesyorkan makan ikan laut air dalam sekurang kurangnya saiz kad permainan (playing cards) sebanyak 2kali seminggu yang mengandungi paras asid lemak omega-3. Ia membantu mengurangkan risiko penyakit jantung sebanyak 44%.

Kenapa ikan air laut dalam??

Pada tahun 1970, seorang saintis amarika, pemenang Nobel Price, telah menemui satu rahsia : penduduk Eskimo yang hidup dalam persekitaran yang berbeza mempunyai tahap kesihatan yang berbeza.
Orang Eskimo yang hidup di Greenland, Denmark yang berkerja sebagai nelayan tidak menghidapi masalah sakit jantung, lelah, tekanan darah tinggi, dan kencing manis. Manakala kaum Eskimo yang menetap di amerika utara, yang bekerja sebagai pemburu, dan makanan utama mereka ialah daging yang mengandungi banyak kolesterol, menghidapi banyak masalah kesihatan yang berkaitan jantung.
Penyelidikan lanjut mengenai ikan laut air sejuk menunjukkan; ikan daru laut air sejuk mengandungi asid lemak tidak tepu yang sangat tinggi, iaitu EPA dan HDA. Yang boleh merendahkan lemak dalam darah, menurunkan pengumpulan platlet darahdan melambatkan pembentukan thombus, merawat penyakit lelah dan alahan kulit dengan berkesan.


Sendawa bau hanyir ikan?

Hanya sebahagian kecil yang sendawa bau hanyir ikan selepas mengambil minyak ikan, disarankan untuk mengambil minyak ikan sebelum makan atau bila perut kosong.

Siapakah yang patut mengambil minyak ikan?

Minyak ikan melincirkan saluran darah dan berkemampuan untuk mencairkan darah untuk pengaliran darah yang lancar dan melambatkan kepekatan darah. Oleh sebab itu, pesakit yang akan melakukan pembedahan dan perempuan yang hamil yang sudah hampir bersalin TIDAK DIGALAKKAN untuk mengambil minyak ikan.


CADANGAN:
Untuk penjagaan kesihatan: 
2kali sehari, 2 hingga 4 kapsul (sebelum atau sesudah makan)
Untuk sakit tulang, kolesterol tinggi, tekanan darah tinggi:
2 kali sehari, 2 kapsul setiap kali.

Efektif: Dijamin 1000mg omega-3 asid lemak tidak tepu
Omega-3 EFA
330 mg
EPA
180 mg
DHA
120 mg
3 kapsul x 330mg omega-3 EFA
=1000 mg omega-3 EFA/setiap hariPerbandingan produk

Pristine omega-3 fish oil 1200mg
Kontel’s Wild Salmon &Fish oil 1000 mg
Shaklee Omega guard
1000mg
EPA
396 mg
80 mg
545 mg
DHA
264 mg
120 mg
360 mg
Total Omega-3
660 mg
300 mg
1000 mg
Pharmaceutical Grade
yes
no
yes


No comments:

like kalau suka :D