10 July, 2014

AKIBAT SET KURUS SHAKLEE?!!!












janggg!!!

haha tajuk je saspen!

well ni sharing dari testimoni dr set kurus shaklee. however on this entry nak tekankan utk satu ni set basic kurus shaklee yang ofcos laaaaa sangat laris di pasaran!

apa yang saya sibuk sangat nak share tu?

set kurus shaklee yang membuang lemak, detoks dan menyingkirkan!

set kurus shaklee


BELI LECITHIN
lecithin ni tugas dia memang utk bakar lemak. x pelik ke kenapa dia boleh bakar lemak, padahal die minyak. dari soya. LECITHIN ni sejenis phospholipid. apa yang lebih best nya, lecithin kekalkan lemak dalam bentuk cecair, so that lemak x boleh lekat dekat mana mana salur darah kita. banyak lagi sebenarnya. tapi customer selalunya nak pemahaman yang simple je kan? bole tengok demo lecithin shaklee ni.

BELI ALFALFA
 macamana alfalfa tu dikatakan mengdetox? alfalfa ni membantu kita bersihkan darah, lagi lagi baik untuk nyahkan kolesterol yang x baik tu! die bersihkan melalui buah pinggang kita, and tentulah, saluran kencing kita.
BELI HERBLAX
penah terfikir tak, kenapa dah amek alfalfa, kena amek herblax? herblax ni, kombinasi 9 jenis herba yang berlainan yang membantu utk detoks tp dengan pembuangan yang lebih baik. termasuk--detoks sel dr badan.
orang yang guna herblax utk pertama kali dpat result yang berlainan. kadang tu ada yang kata tak perasan apa apa perubahan kecuali senang nak membuang. ada pula yang cakap cirit birit/ diarrhea. mereka mereka tu salah anggap sebenarnya dan cakap penyebab diarhhea tu sebab usus dorang berkerja terlalu cpat. anddd----dorang pun stop guna. hasil kita makan tu, sebenarnya "dilonggarkan" dari dinding usus lantas membuat acara pembuangan. haha. ayat kaw!

konsep dia, lebih banyk guna herblax, utk lembutkan najis, lagi banyak air perlu utk 'cuci' bahan buangan tadi.
orang yang guna herblax selalu utk bersihkan usus selalunya beri feedback positif. contoh nya macam kulit lg bersih dan cantik, tak sakit kepala lagi, mulut tak busuk, ketika buang air besar--najis kurang busuk, lebih bertenaga dan--clearer thinking

okey dah tu je entry setakat ni. nak beli set ni? boleh whatsapp sy di 017-7131401

atau mahu beli direct terus dr shaklee, tekan link ni ---> set kurus shaklee




08 July, 2014

PRODUK DAN HARGA RUNCIT

  • Alfalfa Complex 330/700biji (RM 53.75/RM 97.50)
  • Advance Joint Health Tablet 60biji (RM 124.00)
  • B-Complex 120biji (RM 53.75)
  • CarotoMax 30 biji (RM 74.00)
  • Chewable Vita C 100mg 90biji (RM 37.50)
  • Collagen Powder 15 sachet (RM 298.00)
  • DTX Complex 90biji (RM 155.00)
  • ESP Soy Protien Isolate Powder 850g (RM 150.00)
  • Garlic Complex 60biji (RM 47.50)
  • GLA Complex 60biji (RM 91.25)
  • Herblax Tablets 120biji (RM 52.50)
  • Lechitin 180biji (RM 52.50)
  • Mealshakes-french vanila 544g (RM 113.75)
  • Nutriferon 30stick (RM 181.25)
  • Omega Guard 90biji (RM 136.00)
  • OsteMatrix 120biji (RM 61.00)
  • Peppermint-Ginger Plus 90biji (RM 45.00)
  • Performance Drink- Orange 539g (RM 82.50)
  • Sustained release Vita C 500mg 180biji (RM 92.50)
  • Vita E complex 120biji (RM 149.00)
  • Vita-Lea Iron Formula 120biji (RM 88.75)
  • Vivix 150ml ( RM 475.00)
  •  Zinc 120biji (RM 33.75)

Lelaki pun Nak cantik? Energizing Soy Protein (ESP) Shaklee la jawapannya!

Nak beli ESP? Online?Tak perlu beli dari SID?
boleh tekan link ni -----> ESP


apa tu energizing soy protein? ESP? esp ialah produk shaklee yang berasaskan susu soya NON GMO. atau pun non genetically modified.

esp SHAKLEE ni tahan dalam 2 bulan kalau ambil hari hari. 850 gram. kalau pos laju tu rm9 je. x mahal pun. n esp ni boleh minum buat jus, n boleh campur dengan apa apa je minuman asalkan bukan alkohol, bukan cafein, bukan air panas. kenapa air panas x boleh? sebab air panas tu boleh rosakkan protein. bahasa omputeh die, boleh jd PROTEIN DENATURED. atau sebenarnya, protein tu x berfungsi lg sebagai protein.

apa tu GMO? apa tu NON GMO?



selalunya kalau makanan ber-GMO ni, bentuk die cantik, dah ubah genetik, xtau la secara apa, suntikan ke apa, yang penting biasanya contoh mcm apple, apple tu jd cantik je, licin, and tak lebam2. haa! jaga jaga. tu mungkin GMO.

kebanyakan soya yang ada kat pasaran tu, GMO. modify sebab nak murah. soya ni ada musimnya. so, nak buat soya selalu berhasil, terjadilah GMO ni. esp shaklee bukan lah dari barangan yang gmo ni. setimpal dengan harga.

janganlah dok bising bising cakap mahal mahal. makanan sihat, x kan nak murah kan? kalau korang dok g beli pizza hut ke apa ke mahal mahal ada bising harga mahal?

hasil dari GMO ni, boleh terjadinya toksin. seterusnya, membahayakan kesihatan!

ESP dari shaklee ni ialah soya non gmo yang dihasilkan bawah satu program IPP iaitu Identity Preservation Program. kat sini, soya utk esp ni dipantau dan dijaga dengan teliti dari memula nak tanam sampailaaaa prosesnya. sebab nya, nak pastikan soya utk esp ni bebas dr apa apa bahan yang boleh mengubah genetik soya tersebut. daripada benih ---> penyimpanan.



so kenapa non gmo tu penting? nak tanya lagi ke kenapa?

nah kasi belanja sikit gamba office shaklee dedolu. zaman early shaklee kat US.

okay back to our topic!

apakah kebaikan ESP ni?




so siapa yang perlu ambil ESP ni?

1) Ibu yang sedang hamil
2) Ibu yang sedang menyusukan anak
3) Orang yang ingin mengurangkan berat badan
4) Orang yang sentiasa inginkan kulit yang cantik
5) Orang yang baru lepas menjalani pembedahan
6) Orang yang inginkan kesihatan optimum
7) Orang yang ada masalah kesuburan
8) Sesiapa sahaja yang nak kesihatan yang lebih baik

9) yang penting tak kisah lelaki ke perempuan dedua boleh amek!


siapa yang tak boleh ambil ESP?

Hanya individu yang mempunyai masalah buah pinggang dan kesukaran memproses protein sahaja yang tidak digalakkan.

sebagai contoh, macam mereka yang menghidapi penyakit SLE

Systemic lupus erythematosus (SLE)
contoh pesakit SLE

apa tu SLE? 

penyakit ni sejenis penyakit AUTOIMMUNE. boleh serang mana mana part of our body. tp selalunya muka lah. penyakit mcm ni, serang sel badan dan tisu. so boleh mengakibatkan kerosakan tisu. selalunya SLE ni akan membahayakan jantung, sendi, kulit, paru paru, vesel darah, hati, buah pinggang and sistem nerve.

07 July, 2014

Kolesterol dan Shaklee

sebagai seseorang yang bukan lah berlatarkan dokte medik, nak cerita lah sikit apa tu kolesterol? macam mana boleh jadik kolesterol? apa yang ada kolesterol? makanan apa? eh seriouslah?!

oh ya, kene ingat hea, kolesterol tinggi bukan boleh kena pada yang gemuk2 je tau. yang gemuk tu kompem la kan. yang kurus tu. pooonnn boleh kene.

and sekarang, masalah obesiti kat negara kita ni memang berleluasa. tgk jela keratan keratan akbar sekarang. 

paling win! haha



but instead of these pictures... korang ingat x late hani mohsin, pelakon yang hensem, dan meninggal dunia pada usia muda disebabkan mati mengejut aka serangan sakit jantung.


so, ingatlah orang orang yang selalu perasan cakap.. x kan boleh gemuk walaupun makan makanan yang x berlemak. sorry sikit eh. ingat, kolesterol bukan serang org gemuk je, org kurus pun berpotensi.

so, macam mana kolesterol boleh terjadi?


 plaque yang kita tau cuma ada kat gigi. salah! kat dalam saluran darah kita juga boleh ada plaque. plaque yang dihasilkan dari lemak. tengok lemak yang jijik tu blok saluran kita. tau x akibat lemak blok saluran darah kita ni, boleh jadi kene strok?! 

nak tengok demonstrasi, boleh klik benda bawah ni. boleh jadi kena arteriosclerosis.

penyebab kolesterol tinggi:

1) faktor yang kita sendiri tak tahu
2) keturunan. bila keluarga kita berkolesterol tinggi, jadi anak anak berkemungkinan besar ada kolesterol yang tinggi.
3) umur dan usia. lepas je umur 20, kolesterol boleh meningkat. utk lelaki, kolesterol lebih mudah naik lepas umur 50. perempuan pula, lepas menopause.

4) sebab yang boleh di kontrol. 

antaranya?

  • makanan yang banyak lemak macam mentega, biskut, fast food
  • kelebihan berat badan
  • kurang bersenam
  • merokok
  • gaya hidup tak sihat (suka tidur)
  • stress
  • diabetes mellitus
  • minum kopi berlebih lebihan
  • diet yang salah


banyak je cara nak atasi kolesterol tinggi


  • bersenam. 
  • makan makanan kurang lemak. 
  • buat aktiviti sihat. 
  • kontrol sikit makan.
  • minum air putih banyak banyak. sehari 3 litre. 
  • makan buah buahan
  • dengan produk shaklee
shaklee boleh bantu?



ye boleh!!!! shaklee ada 3 produk yang sangat membantu menurunkan paras kolesterol.




kenapa phytocol? phytocol mempunyai fitosterol yang fungsinya mampu menghalang penyerapan kolesterol dan berasal dr minyak tumbuhan\. yang pastinya, bukan minyak kelapa sawit ye! hehe.

kenapa omega guard? omega guard tugasnya melancarkan lagi perjalanan darah, mencairkan darah, darah boleh bergerak lebih laju, so thats mean, lemak td boleh pecah dengan omega guard. 

macam mana garlic boleh jadi salah satu cara untuk atasi sakit jantung? garlic ni mampu menurunkan paras kolesterol, melindungi jantung, bertindak sebagai antibiotik semulajadi, mampu menghalang strok


untuk dapatkan ketiga tiga produk ini, boleh la cuba set halang kolesterol dan jantung sihat

atau PM / whatsapp saya di 017-7131401


06 July, 2014

Online Shopping!

entry kali ni, anda boleh membeli produk shaklee tanpa berurusan dengan mana mana SID, click dan terus beli! E-sell namanya. ini senarai produk dan set yang anda boleh click dan beli terus dengan saya tanpa beurusan dengan saya.



online shopping!


































05 July, 2014

sakit tulang belakang atau OSTEOPOROSIS baiki dengan OSTEMATRIX

bismillah. 

entry kali ni berbunyi tentang osteoporosis. sebagai seseorang yang majornya kepada doktor bangunan tidak menyekat saya untuk belajar tentang kesihatan. osteoporosis... apa tu? dengan erti kata lain, sakit tulang. sakit tulang mcmana?

osteoporosis ni terjadi bila tulang kita kehilangan jisim dan berat. senang citer, banyak lompong2. haaa tgk gamba ni.


boleh nampak beza tulang org yang normal atau pun mengalami osteoporosis. osteoporosis ni menyakitkan dan sangat sangat berisiko untuk patah. percaya atau tidak? percayalah. lagi2 org yg x suka minum susu tu... jaga jagaaaaaa....

penyakit ni ada kelas kelas dia. 

boleh jadi primary jenis 1, primary jenis 2, ataupun secondary. 
buat kaum wanita, ketahuilah anda bahawa osteoporosis ni lebih mudah menyerang anda lebih lebih lagi setelah menopause. itu,,, primary jenis 1 ataupun nama omputeh dia, postmenopausal osteoporosis. 

primary jenis 2 osteoporosis atau osteoporosis 'nyanyuk' berlaku sekitar umur 75 dan boleh menyerang wanita dan lelaki dgn ration 2:1

secondary osteoporosis boleh menyerang pada bila bila masa dan umur dan boleh menyerang lelaki dan juga perempuan sama rata. 

risiko penyakit ni boleh dikurangkan dengan lifestyle hidup seperti melalui diet, exercise dan elakkan dari terjatuh. 
perbezaan org yang normal dan mempunyai osteoporosis



Faktor-faktor risiko:
  1. Pengambilan kalsium yang rendah.
  2. Merokok
  3. Gangguan makan e.g anorexia neruosa
  4. gaya hidup tidak aktif
  5. Pengambilan alkohol yang berlebihan
  6. ubat kortikosteroid
Ujian dan diagnosis - kepadatan mineral tulang (BMD)
Rawatan dan Dadah :
Rawatan osteoporosis adalah berdasarkan gabungan ketumpatan mineral Bine dan faktor-faktor risiko pesakit.
Ditunjukkan dalam pesakit dengan:
  • Semua wanita putus haid yang mempunyai fraktur vertebra osteoporosis.
  • BMD nilai konsisten dengan osteoporosis (7 skor lebih buruk daripada atau sama dengan -2.5)
  • BMD nilai 7-skor dari -2,0 -2,5 ditambah sekurang-kurangnya salah satu daripada faktor-faktor risiko berikut untuk patah (selain daripada tengkorak, tulang pergelangan kaki muka, jari dan kaki) sejak menopaus dan sejarah keretakan pinggul pesakit.
Dadah yang digunakan adalah seperti berikut :-
  1. Biphosphonates
    • Alendronate (Fosamax)
    • Ibandronate (Bonviva)
    • Risedronate (Actonel)
    • Zoledronate (I/V Aclasta)
  2. Strontium Ranelate (Protaxos).
  3. Raloxifene (Evista) - Ia adalah modulotor reseptor estrogen yang selektif (SERMS).
  4. Pesakit juga perlu mengambil makanan tambahan kalsium dan vitamin D pada masa yang sama mengambil ubat untuk osteoprosis.

Tulang kita sentiasa membina dirinya sendiri dengan membuang tulang lama (penyerapan tulang) dan menggantikannya dengan tulang baru (pembentukan tulang). 

Sambil usia anda meningkat dan terutamanya setelah mengalami menopaus, tulang anda akan terhapus lebih cepat daripada terbina. Osteoporosis berlaku apabila penyerapan tulang berlaku lebih pantas dari pembentukan tulang dalam jangka panjang. 

Bagi wanita selepas menopaus, penyerapan tulang semakin cepat kerana kejatuhan tahap estrogen, iaitu sejenis hormon yang melindungi tulang.

Rawatan bagi osteoporosis bertumpu kepada menghalang proses penyerapan tulang, meningkatkan pembentukan tulang atau kedua-dua tindakan ini digabungkan, lalu memperbaiki kualiti dan ketumpatan tulang. Dalam kata lain, sesetengah rawatan direka untuk melambatkan proses penghapusan tulang manakala yang lain pula untuk membina tulang.

Bifosfonat

Rawatan yang paling banyak digunakan adalah bifosfonat, iaitu ubat anti-penyerapan. Bifosfonat mengurangkan proses penyerapan tulang, dan pada masa yang sama, menyimpan dan mengekalkan ketumpatan dan kualiti tulang untuk mengelakkan patah atau keretakan yang lebih teruk.
Antara bifosfonat yang paling banyak digunakan termasuklah alendronat, etidronat, risedronat, ibandronat dan zoledronat. Pengurusan yang betul adalah perlu untuk terus mengurangkan kesan sampingannya.

Reseptor Pengawalatur Estrogen Selektif (SERM)

Satu lagi jenis ubat anti-penyerapan adalah Reseptor Pengawalatur Estrogen Selektif (SERM). Dadah ini boleh menyerupai estrogen dalam sesetengah tisu atau menghalang tindakan estrogen pada tisu lain.
Serms boleh memberikan manfaat estrogen yang diperlukan dalam mengurangkan penyerapan tulang. Raloxifene, sejenis ubat SERM, adalah satu-satunya ubat yang digunakan dalam rawatan dan pencegahan oestoporosis bagi wanita yang sudah menopaus.

Kalsitonin

Kalsitonin turut digunakan sebagai agen anti-penyerapan. Ia boleh membantu menstabilkan tahap kalsium dalam badan anda dan mengelakkan kehilangan tulang dengan menghalang proses penyerapan tulang. Kalsitonin boleh diambil melalui suntikan atau semburan hidung. Walaupun tidak efektif seperti dadah anti-penyerapan yang lain, kalsitonin telah terbukti dapat mengurangkan sakit belakang bagi mereka yang mempunyai keretakan akibat osteoporosis.

Terapi Penggantian Hormon/ Estrogen (HRT/ERT)

Doktor anda mungkin mencadangkan terapi penggantian hormon (HRT) atau terapi penggantian estrogen (ERT). Disebabkan tahap estrogen rendah akibat menopaus, HRT dan ERT boleh membantu menggantikan estrogen dalam badan. Digunakan untuk mengurangkan penyerapan tulang dan kehilangan tulang selepas menopaus awal di kalangan wanita, HRT dan ERT semakin kurang digunakan kini berikutan kegusaran tentang peningkatan risiko kanser.

Hormon Paratiroid

Terdapat juga agen pembinaan tulang yang boleh membantu merawat osteoporosis kritikal. Satu daripadanya adalah hormon paratiroid, iaitu penyelaras utama kalsium dan fosfat dalam tulang bagi badan. Teriparatide, versi sintetik hormon paratiroid digunakan untuk merangsang perkembangan tulang.

Teriparatid biasanya diberikan kepada mereka yang menghidap osteoporosis kritikal yang tidak boleh mengambil ubat lain atau bagi mereka yang mendapati ubat lain tidak efektif. Ini biasanya disebabkan kosnya yang tinggi dan perlu disuntik setiap hari.

Strontium Ranelat

Satu rawatan terbaru yang digunakan bagi osteoporosis adalah strontium ranelate. Dadah ini boleh mengurangkan risiko keretakan vertebra hingga hampir separuh bagi wanita selepas menopaus yang menghidap osteoporosis. Seperti kebanyakan rawatan osteoporosis, strontium ranelate bertujuan mengurangkan kehilangan tulang dan meningkatkan pembentukan tulang, lalu meningkatkan jisim tulang untuk mengelakkan lebih keretakan.

langkah pencegahan lain:

Ostematrix Shaklee


ostematrix ialah produk dari shaklee. suplemen tambahan untuk tulang.malah ia lebih hebat berbanding calcium biasa. 

mengapa ostematrix?




kelebihan lain untuk ostematrix:


di dalam ostematrix shaklee terdapat vitamin D dan mangan. 

apakah fungsi vitamin D dan Mangan?

Vitamin D termasuk jenis vitamin yang larut dalam lemak seperti vitamin A dan vitamin E. Vitamin yang dikenal dengan nama Kalsiferol ini berperanan dalam pembentukan tulang dan gigi bersama dengan kalsium. 

Vitamin D merupakan satu-satunya jenis vitamin yang dihasilkan di dalam tubuh. Tak perlu vitamin khusus asalkan mendapat cukup banyak sinaran matahari pagi atau petang.

Gejala kekurangan vitamin D antaranya ialah otot dan tulang lemah, serta terjadi osteomalacia dan meningkatnya kadar gula darah. Beberapa penyakit saraf seperti multiple scleorsis, alzheimer, parkinson juga disebabkan kekurangan vitamin D.

Sumber makanan yang mengandung vitamin D antaranya ialah ikan tuna, udang, mentega, biji bunga matahari, dan minyak ikan.

Mangan (Mn)

Mangan berperan sebagai kofaktur berbagai enzim yang membantu bermacam proses metabolisme. Enzim yang berkaitan dengan mangan berperan dalam sintesis ureum, pembentukan jaringan ikat dan tulang, serta mencegah peroksidasi lemak oleh radikal bebas. Mangan juga berperan dalam pengontrolan gula darah, metabolisme energi, fungsi hormon tiroid, fungsi otak, dan untuk pengontrolan neurotransmiter.

Buah dan sayuran yang mengandung Mangan : kacang-kacangan, sayuran berdaun hijau, bit, dan gandum.

untuk order ostematrix dengan sy, boleh lah whatsapp sy

AYA 017-7131401

atau PM di facebook. 


04 July, 2014

Omega guard dari Shaklee

Kelebihan Shaklee:

omega guard shaklee terbaik


Minyak ikan terbaik di dunia

Shaklee omega guard di ekstrak dari ikan laut air sejuk (sardine, mackerel, herring, anchovies) di perairan air negara jepun. Ia BUKAN DARI HATI MINYAK IKAN. Omega guard adalah 3 kali lebih tumpat dari ketumpatan hati minyak ikan. Berbanding dengan produk omega di pasaran, omega guard merupakan minyak ikan paling tulen didunia yang mengandungi rangkaian spectrum penuh 7 jenis asid lemak omega 3semula jadi termasuk EPA, DHA, ALA dan byk lagi. Satu kajian omega guard dapat membekalkan 905mg asid-lemak omega-3 EPA dan HDA.
Kebanyakan pengusaha-pengusaha kilang meggunakan kaedah penyulingan tekanan tinggi untuk mengekstrak minyak ikan , akan tetapi kaedah ini bukan hanya akan memusnahkan sesetegah nutrient, malah tidak boleh menapis kandungan logam yang membahayakan kesihatan.
Shaklee menggunakan kaedah ultratulen bergred farmaseutikal teknologi terkini untuk menghasilkan omega guard. Ia dihasilkan melalui suatu proses penyulingan proprieteri tiga molekul untuk mengekstrak asid lemak omega-3 yang paling tulen dan paling semulajadi sementara menyingkirkan bahan- berbahaya seperti plumbum, merkuri, arsenic, cadmium, dioksin dan PCB ( polychlorinated biphenyl- merupakan bahan kimia industry yang sgt toksik)

Manfaat utama omega guard:

1) asid lemak

Omega -3 merupakan asid lemak yang penting yang tak dapat dihasilkan oleh badan kita. Oleh itu, kita perlu mengambilnya dari makanan. Omega-3 dari asas tumbuhan tidak boleh ditukarkan kepada EPA dan DHA secara berkesan oleh badam. Omega-3 membantu rembesan prostaglandin dengan lebih berkesan untuk menghalang prostetomegaly dan membuang air kecil yang timbul daripada punca andropos. Ia juga boleh mengimbangi perubahan dalam kepekatan hormone wanita yang menyebabkan PMS, bagi kulit licin dan kemerah-merahan.

2)  mencegah penyakit saluran darah dan strok

DHA dan EPA boleh menentang thrombosis, tekanan darah tinggi yang lebih rendah dan kepekatan darah, melincirkan saluran darah, dan peredaran darah yang lancar. Oleh sebab itu, ia efektif untuk membantu mengekalkan tekanan darah normal dan ketegangan dileher atau sakit kepala. Ia juga merendahkan kolesterol, menghindar pembekuan darah di dalam badan, membantu mengekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolesterol LDL, mengawal masalah obesity, mencegah arterioschelerosis, myocardial infarction, membantu mengurangkan risiko penyakit jantung.

3) membantu tumbesaran & perkembangan otak janin  dan membantu perkembangan memori.

DHA adalah nutrient utama untuk otak, system saraf dan retina. Ia penting terutamanya pada 3 bulan terakhir perkembangan otak janin semasa di dalam kandungan. Susu ibu mengandungi kandungan DHA yang tinggi. DHA mningkatkan keupayaan ingatan dan pembelajaran, mencegah penyakit Alzheimer, memelihara penglihatan dan pendengaran, dan mencegah migraine. Satu hidangan omega guard dapat membekalkan 905mg asid-asid lemak omega-3 EPA dan HDA.  

4) meningkatkan system imun dan menyihatkan paru paru

Mengawal system imun seperti memperbaiki alahan kulit, psoriasis, demam hay, bronchitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE (lupus erythematosus) dan penyakit buah pinggang.

5) menentang cancer

Kajian telah menunjukkan bahawa omega 3- boleh mencegah kanser paru-paru, payudara, prostat dan kolon. Ia juga boleh meningkatkan enterogastritis, merangsang kesihatan hati selepas pembedahan dan membantu pancreas pesakit kanser untuk berfungsi dengan lebih efektif.

6) memelihara fungsi-fungsi sendi (arthritis)

Paras asid lemak omega-3 larut dalam tisu rawan. Oleh sebab itu ia boleh mencegah kemusnahan enzim yang membentuk tisu rawan. Ia mencegah arthritis, memelihara fungsi fungsi sendi dan gout dengan efektif.

7) mencegah imsomnia dan membantu mengurangkan tekanan

Kajian telah membuktikan bahawa EPA dan DHA mempunyai keupayaan untuk menstabilkan emosi dan membantu dalam perkembangan kesihatan mental, termasuk kemurungan, tekanan, kebimbangan (anxiety), neurasthenia, imsomnia, autism, kanak kanak hiperaktif dan penyakit schizophrenia.

FAKTA LAIN:

American Public Health Association mengesyorkan makan ikan laut air dalam sekurang kurangnya saiz kad permainan (playing cards) sebanyak 2kali seminggu yang mengandungi paras asid lemak omega-3. Ia membantu mengurangkan risiko penyakit jantung sebanyak 44%.

Kenapa ikan air laut dalam??

Pada tahun 1970, seorang saintis amarika, pemenang Nobel Price, telah menemui satu rahsia : penduduk Eskimo yang hidup dalam persekitaran yang berbeza mempunyai tahap kesihatan yang berbeza.
Orang Eskimo yang hidup di Greenland, Denmark yang berkerja sebagai nelayan tidak menghidapi masalah sakit jantung, lelah, tekanan darah tinggi, dan kencing manis. Manakala kaum Eskimo yang menetap di amerika utara, yang bekerja sebagai pemburu, dan makanan utama mereka ialah daging yang mengandungi banyak kolesterol, menghidapi banyak masalah kesihatan yang berkaitan jantung.
Penyelidikan lanjut mengenai ikan laut air sejuk menunjukkan; ikan daru laut air sejuk mengandungi asid lemak tidak tepu yang sangat tinggi, iaitu EPA dan HDA. Yang boleh merendahkan lemak dalam darah, menurunkan pengumpulan platlet darahdan melambatkan pembentukan thombus, merawat penyakit lelah dan alahan kulit dengan berkesan.


Sendawa bau hanyir ikan?

Hanya sebahagian kecil yang sendawa bau hanyir ikan selepas mengambil minyak ikan, disarankan untuk mengambil minyak ikan sebelum makan atau bila perut kosong.

Siapakah yang patut mengambil minyak ikan?

Minyak ikan melincirkan saluran darah dan berkemampuan untuk mencairkan darah untuk pengaliran darah yang lancar dan melambatkan kepekatan darah. Oleh sebab itu, pesakit yang akan melakukan pembedahan dan perempuan yang hamil yang sudah hampir bersalin TIDAK DIGALAKKAN untuk mengambil minyak ikan.


CADANGAN:
Untuk penjagaan kesihatan: 
2kali sehari, 2 hingga 4 kapsul (sebelum atau sesudah makan)
Untuk sakit tulang, kolesterol tinggi, tekanan darah tinggi:
2 kali sehari, 2 kapsul setiap kali.

Efektif: Dijamin 1000mg omega-3 asid lemak tidak tepu
Omega-3 EFA
330 mg
EPA
180 mg
DHA
120 mg
3 kapsul x 330mg omega-3 EFA
=1000 mg omega-3 EFA/setiap hari



Perbandingan produk

Pristine omega-3 fish oil 1200mg
Kontel’s Wild Salmon &Fish oil 1000 mg
Shaklee Omega guard
1000mg
EPA
396 mg
80 mg
545 mg
DHA
264 mg
120 mg
360 mg
Total Omega-3
660 mg
300 mg
1000 mg
Pharmaceutical Grade
yes
no
yes


03 July, 2014

VIVIX FREE

Beli 6 percuma 1 datang lagi!!!!!

VIVIX minuman tonik ajaib dari Shaklee beli 6 percuma 1!



Since x pernah buat entry pasal vivix. Nahhhh kali ni nak cerita psal vivix. So far, testimoni vivix mesti dr org yg kene strok.

Vivix ni ialah SATU PENEMUAN REVOLUSIONARI

Dalam anti- penuaan pada tahap selular.

Senang cerita, kalau bukak buku nutrisi Shaklee, vivix terletak di tangga teratas untuk merawat apa2 penyakit pun!

4 mekanisma penuaan pada tahap sellular: 

1) kerosakkan DNA

Setiap hari, setiap sel tubuh diserang oleh hampir sejuta serangan yang merosakkan DNA. Serang-serangan ni merosakkan pengkalan data genetic, menghasilkan saty “typo” ( kesilapan dari yang asal) yang akan mengganggu fungsi sel dan panjang umur.

RAMUAN VIVIX  melindungi dan membaiki sellular DNA

2) pengawalan genetic

Pengawalan genetic menyumbang kepada deteriorasi (kemerosotan) umur pd tahap sellular.
Didalam satu penemuan utama, ujian klinikal terbaru, menunjukkan 

ramuan vivix mengaktifkan satu pengawalan genetic utama yang menolong melambatkan penuaan tahap sellular.

3) pengeluaran tenaga yang kian menurun oleh sel sel

Mitochondria (penjana tenaga) didalam sel menghasilkan tenaga yang kita perlukan. Apabila kecekapan mitochondria menurun fungsi sel turut menurun.

Ramuan vivix menggalakkan biogenesis (pembentukan baru) mitochondria untuk meningkatkan tahap tenaga didalam sel.


4) penimbunan protein AGE

Penimbunan protein AGE (advance glycation end products) boleh menyebabkan kerosakkan tahap selular yang akan mengganggu keutuhan sel dan panjang umur.

Ramuan vivix adalah 10x lebih kuat dr resveratol (kandungan unik dalam anggur “muscadine”)untuk melambatkan pembentukan protin AGE.




VIVIX MEMELIHARA:


KESIHATAN JANTUNG, 

KESIHATAN OTAK, 

KESIHATAN SISTEM IMUN, 

KESIHATAN SENDI, 

PERLINDUNGAN ANTIOKSIDAN, 

PENINGKATAN TENAGA PADA TAHAP SELLULAR, 

KESIHATAN DAN KESEJAHTERAAN. 

like kalau suka :D